ناامن‌ترین شهرهای جهان

با افزایش جمعیت شهرنشین در کشورهای مختلف، بحث امنیت شهرها بسیار اهمیت پیدا کرده است. با توجه به وجود فرهنگ‌ها و اقشار متفاوت مردم در شهرها، می‌توان این مسئله را از جنبه‌های متفاوتی بررسی کرد. هر شخصی با توجه به شخصیت، خانواده، محیط زندگی و گذشته، نیازمند پارامترهای اولیه برای زندگی مناسب است. بنابراین فضای شهری و اجتماعی باید بتواند جوابگوی این نیازها باشد. امنیت و احساس امنیت در محیط زندگی از مهمترین این نیازها می‌باشد. امنیت در شهرها را از جنبه‌های فیزیکی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بررسی و طبقه‌بندی می‌کنند. هر عاملی که موجب گردد، شهروندان احساس ناامنی بکنند، در دسته بندی عوامل خطرناک قرار داده می‌شود. البته کلیه عوامل ناامنی را می‌توان از دیدگاه‌های دیگر نیز دسته بندی کرد. به طور مثال عواملی که برای کودکان یا برای زنان ناامن است می‌تواند از این دست تعاریف باشد. در این مقاله سعی می‌کنیم عوامل موثر بر ناامنی شهرهای جهان را بررسی کنیم. در نهایت ناامن ترین شهرهای جهان را به شما معرفی می‌کنیم.

عوامل موثر بر احساس امنیت اجتماعی در شهرها

اولین عامل ایجاد امنیت در شهرها، پایبندی شهروندان به اصول اولیه و انسانی است. داشتن حس نوع دوستی، عدالت، احترام به حقوق دیگران و روابط انسانی، می‌تواند از موارد اولیه ایجاد امنیت باشد. همچنین از بین بردن عواملی که خلاف عرف و هنجار است نیز می‌تواند عامل دیگری باشد. در مجموعه لغتنامه دهخدا، امنیت را به ایمن شدن و در امان بودن معنی کرده است. بنابراین هر تهدیدی که باعث شود، امنیت شهروندان به مخاطره بیفتد بایستی حذف گردد. این حس، با افزایش نیروهای امنیتی قابل انتقال نیست. بلکه، بایستی شرایطی پیش بیاید که در اثر امنیت بسیار بالا، نیروهای امنیتی در سطح شهر دیده نشوند. ممکن است شما در ناامن‌ترین شهرهای جهان زندگی کنید و تعداد زیادی پلیس را هم در سطح شهر ببینید ولی، احساس آرامش نمی‌کنید. زیرا، احساس امنیت دو جنبه ذهنی یا حسی و عینی دارد. بخش عینی، به کلیه اتفاقاتی ناگواری که در پیرامون شما رخ می‌دهد اطلاق می‌شود. اما پدیده‌هایی مانند فقر که باعث تغییر دیدگاه شما به زندگی می‌گردند، احساس ناامنی ذهنی ایجاد می‌کنند. فساد حکومتی نیز یکی دیگر از این عوامل به شمار می‌رود. شهری را تصور کنید که پلیس‌های فاسد آن با تبهکاران همکاری می‌کنند. بنابراین شهروندانی که مورد ظلم واقع می‌شوند، مرجعی برای رسیدگی به شکایت ندارند. همین مسئله باعث افزایش ناامنی در شهر می‌گردد. به طور کلی، ناامنی شهرها را می‌توان از میزان جرم و جنایت، ماهیت جرم و سن قربانیان آن محاسبه کرد. تغییرات آب و هوایی و اقلیمی، آلودگی هوا، وجود صنایع بزرگ در نزدیکی شهرها و سرانه جمعیت نیز می‌تواند در امنیت شهرها تاثیرگذار باشد. کلیه عوامل موثر در ناامنی را می‌توان در سه سطح کلان، میانه و خرد تقسیم بندی کرد. هر یک از این بخش‌ها، بایستی به درستی پیاده سازی گردد تا نتیجه نهایی حاصل گردد. سیاست گذاری کلان جامعه باید به درستی تبیین گردد. بخش‌های میانی جامعه سیاست‌ها را به طور دقیق در اختیار مردم قرار دهند. در نهایت مردم یک جامعه این سیاست‌ها را به خوبی اجرا کنند. به این شکل امنیت در یک جامعه شکل گرفته و احساس امنیت به شهروندان منتقل می‌شود.

لیست ناامن‌ترین شهرهای جهان

در اینجا به معرفی تعدادی از شهرهایی که از نظر امنیت در سطح پایینی قرار دارند می‌پردازیم. برخی از این شهرها و یا اماکن، ممکن است در کشورهای پیشرفته‌ای باشند. این مسئله نشان دهنده این مطلب است که دولت و جامعه، به تنهایی نمی‌تواند امنیت را برقرار کنند. رتبه اول لیست مربوط به شهر لوس کابوس در مکزیک می‌شود. این شهر که دارای سواحل زیبا و بی نظیری است، هر ساله میزبان گردشگران زیادی است. بین سال‌های 2017 و 2018 در این شهر به ازای هر صد هزار نفر 111 نفر به قتل رسیدند. درگیری‌های بین گروه‌های قاچاقچی باعث بوجود آمدن این آمار شده است. گفته می‌شود این گروه‌ها با گردشگران درگیر نمی‌شوند، اما در بین قربانیان، گردشگرانی نیز دیده می‌شوند. در بین تمامی شهرها و ایالت‌های آمریکا، شهرهای سنت لوئیس، میسوری، میشیگان، دیترویت و نیو اورلیتز، بیشترین آمار جرم و جنایت را دارند. حمل سلاح گرم را می‌توان یکی از دلایل اصلی ایجاد ناامنی در این شهرها نام برد. یکی از زیباترین شهرهای آفریقا، شهر کیپ تاون است. هر چه از مرکز این شهر توریسیتی، فاصله بگیریم از تعداد پلیس‌های حاضر در آن کاسته می‌شود. به همین دلیل، آدم ربایی، سرقت، قاچاق مواد مخدر و قتل بسیار در این مناطق شایع است. طی یک سال، حدود 2500 قتل در این منطقه رخ داده است. امروزه به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا، جنگ‌های داخلی زیادی در آن شکل گرفته است. به همین دلیل شهر کاراکاس، به یکی از ناامن‌ترین شهرهای جهان تبدیل شده است که کمتر کسی خطر رفتن به آن را می‌پذیرد. کوالالامپور در کشور مالزی یکی دیگر از شهرهای ناامن به شمار می‌روند. این شهر همواره پذیرای گردشگران زیادی از سرتاسر جهان می‌باشد. همین امر موجب گردیده تا سرقت و آدم ربایی در این شهر به شکل خطرناکی افزایش یابد.

عوامل افزایش امنیت در شهرها

با توجه به نمونه‌های ذکر شده در بالا، کاملا مشخص است که امنیت در شهرها، بسیار مسئله پیچیده‌ای به‌شمار می‌رود. ممکن است یکی از شهرهای کشورهای پیشرفته نیز، دچار این بحران گردند. این مسئله به این معنی است که ارتباط بین سطوح امنیتی از کلان تا خرد به خوبی برقرار نشده است. بنابراین می‌توان با تلاش و تقویت نیروهای امنیتی از لیست ناامن‌ترین شهرهای جهان خارج شده و امنیت را به شهروندان هدیه داد.

کلام آخر

امنیت یک حس درونی است که هر شخص می‌تواند به شکل‌های گوناگون آن را تجربه کند. هر شهروندی می‌تواند با در نظر گرفتن حقوق دیگران، در راستای افزایش این حس نقش داشته باشد. افزایش حس امنیت برای هر یک از شهروندان، در نهایت به احساس امنیت جمعی می‌انجامد. به این معنی که دیگر نیازی به حضور نیروهای امنیتی در جامعه به طور مداوم وجود ندارد. هر شهروند خود می‌تواند، نقش یک ناظر امنیتی را ایفا کند. فقط کافیست بر رفتار خود نظارت داشته و با پیروی از قوانین، حس امنیت را به دیگران هدیه دهد. به این صورت دیگر نمی‌توان در مورد ناامن‌ترین شهرهای جهان مقاله‌ای جمع آوری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *